Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Rottatietoa

Okei. Kaikkihan rakastavat rottia! Ai etkö? Sepä harmi. Et sitten ole tainnut tutustua niihin. Erittäin suloisia otuksia nimittäin.

Rontti ja Yrjö ^

 

Tietoa:

Kesyrotat ovat luovutusikäisiä viiden viikon iässä eli siis kolmenkymmenviiden päivän iässä. Rotat elävät keskimäärin noin 2-3 vuotta. Kasvaimet ovat kesyrotilla yleisiä, erityisesti naarailla. Myös hengityssairaudet ovat yleinen ongelma. Villirotatkin kohtaavat haasteita - onhan niillä vastassaan petoja (kuten kissoja). Isokokoinen urosrotta voi tosin säikäyttää aremmat kissat.

Rotat ovat erittäin ketteriä otuksia. Naaraat ovat energisempiä kuin urokset, tosin yksilöiden välillä on eroja. Urokset ovat naaraita suurempia lähes poikkeuksetta. Rotat ovat aktiivisimmillaan öisin, mutta eivät ne ihan täysin yöeläimiäkään ole.

Rotat ovat kaikkiruokaisia, eline syövät lähes mitä tahnsa. Jotkin ihmisten jutut, kuten suklaa ovat tosin suurina annoksina rotille myrkkyä.

Mitä minä tässä rottatietoa jauhan? Tämänhän pitäisi olla liittymisosio! Niinpä siis saatan joskus laittaa tietoa Muuta-osioon, mutta sitä odotellessa, lainaa kirjastosta kirja tai lue vaikka netistä!

 

Tässä ropessa rottalaumassa on selkeät arvoasteikot. Laumalaisena laita Asema-kohtaan poikanen tai koulutettava. Kumpi? Poikanen vastaa pentua ja koulutettava oppilasta. Jos et kuulu laumaan, laita poikanen.

Villirotan väri voi olla agouti, harmaa, musta tai joku edellä mainittujen muunnos. Joskus harvoin jopa albiino. Kesyrotan värivaihtoehdot löytyvät täältä. Hakemuksen salasana on huojuhäntä.

 

Tästä hakemukseen!

©2019 Kuiskaustenluola rope - suntuubi.com